Play by the rules

5 viktiga regler för kärlek:

1. Visa dig inte för intresserad. Ingen vill att den andra ska vara alltför intresserad, man vill inte ha någon som ligger på knä och viskar "jag älskar dig, jag älskar dig, jag längtar längtar längtar efter dig alltid när jag är inte är med dig". Sånt funkar bara inte. Nej, man vill att den andra ska vara kylig och spännande och verka lagom ointresserad. Trist men sant. Ärlighet kan du glömma. Spela teater är det som gäller. Man vill vinna dig, inte ha dig gratis.

2. Efteråt kan man inte bli vänner. Du är kär i någon, du lär känna denna person och kommer den nära som aldrig förr. Ni får se varandra nakna, och inte bara nakna så som utan kläder utan även nakna utan att spela några roller. Du kan vara dig själv och ni tar fram det bästa hos varandra. Sånt där fint. Sen tar det slut. Och då är man helt enkelt tvungen att slänga bort varandra. Inget av allt det där fina betyder något alls längre. Allt eller inget. Man blir aldrig vänner efteråt.

3. Du kan inte älska lagom mycket. Allt eller inget. Aldrig lagom mycket. Du har inget val, du kan inte vara smart., du kan inte sätta upp några regler och förklaringar och tro att du blir bättre och bättre på de här lekarna.
Du drabbas och sen har du inget val, du blir dum i huvudet av att vara förälskad. Det vet alla. Du blir en liten dum småunge.

4. Det finns ingen rättvisa. Du kan vara hur shysst och snäll och ärlig som helst och ändå bli fimpad och bortkastad. Den som älskar mest är alltid i underläge. Orättvist, men sant.

5. Hur ont det än gör så dör du inte. Man dör inte av hjärtesorg. Okej, du gråter. Svek, svartsjuka, falskhet, lögner. Okej, sånt gör ont. Men du dör inte, även om det känns så.
Man dör av cancer eller i en bilolycka eller drunknar eller blir innebränd eller ihjälsparkad eller nåt, men inte av brustet hjärta, inte av kärlek som tar slut. Och du tar inte livet av dig heller, det är bara en barnslig tyck-synd-om-mig-idé. Nej, du överlever. Livet går vidare.

- "Per Nilsson - the return of hjärtans fröjd"

Kommentarer
Postat av: hannah

hade ju nästan kunnat vara du som kom på det maggan, iallafall första punkten ;)

2008-04-06 @ 20:17:38
URL: http://hannahlindblaad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0