Monkishoes


Här kommer en bild på mina skor jag köpte igår i malmö.
Jag gillar dem,
och jag längtar tills det det är tid att använda dem!!

Det andra jag köpte får ni inte se några bilder på, för ni vet förmodligen hur ett par svarta chinos ser ut? Dock var dessa snäppet coolare än de flesta, men ändå.

Fantasi

Uppe med tuppen (för att vara lov åtminstone). Anledningen till detta är att jag och Tess ska festa till det med frukostbuffé på Fantasi, skulle egentligen gått på morgonyoga på F&S men hon är lite krasslig så vi hoppar det.
Det ska bli gott, jag är döhungrig!

Malmö

Idag vaknade jag som väntat upp med träningsvärk i ryggen efter afron igår. Men det är det värt, för det var riktigt roligt! Dessutom är det sällan jag har träningsvärk så det var till och med ganska skönt, på något konstigt sätt! :)

Resten av dagen har jag spenderat på Malmös gator tillsammans med min mamma. Åt supergod mat på Jensen´s Bufhus och fikade på ett urmysigt gammeldags café. Blev dock inte så mycket shopping (vilket min plånbok var glad över, den var nämligen lite nervös på väg dit.) Men jag fick åtminstone ett par nya svarta chinos, ett par sandaler och en ny plånbok ihandlat. Allt på Monki. Bilder på detta kommer senare.

Nu ska jag dricka varm choklad. Det är riktigt varm-choklad-mjölks-väder ute nu. Kallt och ruggit.

Scones


Jag älskar scones. Supergott och superenkelt


Nu ska jag göra mig i ordning, ikväll ska jag följa med Therese till Friskis. Vi ska träna Afrodans! Kulkulkul.

Less is more

Igår ägnade jag kvällen till att fixa och trixa på mitt rum. Satte upp en hylla, sorterade och slängde en del. Jag är sådan att när det kommer till inredning så lever jag för uttrycket "Less is more". Jag tycker att det inte finns något som förstör ett rum så som för mycket möbler gör. Detta resulterade i att det faktiskt ekar lite på mitt rum nu. Men snyggt blev det åtminstone!!

Idag har jag även varit på second hand och fyndat ett litet 50-tals träbord. Har nämligen precis klickat hem en ny telefon (lite antik touch, kanonsnygg!) så behövde ett bord där den kan stå! Det kommer bli utläckert.
Där efter fattas bara en växt som kan stå och fylla upp det ena hörnet som numera ekar tomt.

Aja, nu ska jag baka scones för vi ska äta grönsakssoppa! Gud vad gott det ska bli. Mums.

Morötter i Kroatien

Var har hela denna dagen tagit vägen?
Jag har åtminstone varit en kvickis i stan med BASEN, besökte Resia för att till sist ta tag i våran Kroatien-resa som vi pratat om i ett år. Ingenting bokat men det börjar åtminstone se ut som att den blir av! Det är svårt att få fyra starka viljor att komma överens, det är en sak som är säker!

Just nu sitter jag och knaprar på en morot. Det är verkligen underskattat, KANONGOTT! Nyttigt dessutom, kan det bli bättre än så? :)

Svar

"frida" undrade var min mamma hade köpt de hjärtformade decilitermåtten som jag fick på alla hjärtans dag. Svaret är på Village i Kristianstad. Visst är dom fantastiska?

Vackert vitt

Jag älskar vädret vi haft de senaste dagarna!! Ett vackert vitt snötäcke med massor av solsken, UNDERBART! :)




Thai-boxning

Thaiboxningen igår var verkligen över förväntan! Jag trodde inte att jag skulle tycka att det var så roligt. Det berodde nog en del på den feta musiken och själva stämningen som där var. Men det var riktigt kul!
Grädden på moset var ju när det blev knock-out i den sista matchen! Efter bara 1,30 minut i den allra första ronden, imponerande!

Aja, även Alex, Oskar och Jocke hängde på och tittade på boxningen så efteråt blev det en runda bilgömme. Killarna blev utklassade, så sen körde vi hem och fikade hos Tessan (bestående av mackor, te och kärleksmums!)

Kärlek, MUMS!



Idag har jag som sagt bakat kärleksmums, vilket jag gör varenda år på alla hjärtans dag! Det konstiga är att jag nästan tycker det är roligare att baka dem än att sen äta dem, vilket verkligen är konstigt då jag är ett riktigt kakmonster. Jag har som rekord att ha ätit 13 kärleksmums på en och samma dag. Men för dagen så är jag endast uppe i 2. Men, dagen är inte slut än.

Ikväll är det som sagt Thai-boxning med BASEN, vilket ska bli spännande! Dock är det nog inte sporten i sig som lockar damerna så värst mycket, utan mer de svettiga och muskulösa männen som utövar den. Muskler är dock inte riktigt min grej, jag är mer för långa och smala á la Vilhelm Pihl. Men jag får göra ett undantag ikväll för flickornas skull, vad gör man inte för basen liksom?

Mitt hjärta

Hej, jag älskar dig. Alla dagar, året runt.



Alla hjärtans dag

Idag är det inget mindre än alla hjärtans dag. Jag tycker det är lite överskattat. Jag menar, kan man inte visa uppskattning vilken dag som helst, måste vi ha en speciell dag för att göra det? Jag gillar mer när det är spontant, det känns mer äkta.
Men trots det så kan jag inte låta bli att tycka dagen är mysig! :)

Jag har även fått paket av mamma, detta fanns i:

En ny hjärt-tesil (eftersom min andra gick sönder)
 och decilitermått som ser ut som hjärtan.
Perfekt när jag ska baka! :)

Resten av dagen blir det:
- Träning.
- Baka kärleksmums (en tradition jag har på alla hjärtans dag)
- Thaiboxning med BASEN. Kan vara passande med lite våld på kärlekens dag.

Födelsedagsfest!

Nu ska jag gå och göra vid mig. Ikväll blir det middag och förfest hos Josefine som fyllde 19 år i måndags! Det ska bli väldigt trevligt! Är nog hög tid att fundera ut vad jag ska ha på mig, funderar på att ta någon av mina nya kjolar :)


Mr. Snowman

Idag tog jag tag i saken och byggde en snögubbe. Till min besvikelse upptäckte jag att det var ingen kramsnö, men jag löste det ganska bra ändå. Men det fick därför bli en snögubbe i den lilla varianten.


Så här glad var jag när jag skulle ut och bygga.
Pälsade på mig med halsduk, norgetröja och till sist även min glittriga fjantiga mössa!


Här är han. Visst är han snygg? Han heter Gustav.


Gustav är en enhörnings-snögubbe och det är därför han har sin morot ovan på huvudet!

En bra dag, trots allt!

Denna dagen kunde varit dålig. Grå och slaskig som den varit. Men den har varit förvånandsvärt bra.
Det kan bero på följande:
  • Jag sov en halvtimme längre än planerat. Även om det var jobbigt så var det ändå ganska skönt.
  • Jag fick en spontan kram idag för "du ser ut att behöva en kram". Det är nästan de kramarna som är de bästa!
  • Jag fick ett urgulligt sms, där någon undrade ifall "stop-knappen" i busstaket var en stoppknapp eller en nödknapp.
  • Och givetvis för att mitt (livs sista!!) sportlov börjar imorgon.

Beredd på vår

Jag kände att jag var tvungen att göra lite nya inköp idag. Känns som en evighet sen jag handlade kläder sist, vilket har märkts både i min garderob samt på mitt bankkonto! Så idag tog jag tag i saken och gjorde lite vårshopping :)
Nästa vecka planerar jag att åka till Malmö och införskaffa både vårskor och vårjacka. Det gäller att vara beredd när snön försvinner (om den någonsin gör det vill säga!).

Jag handlade även en alla-hjärtans-dag present till ingen mindre än min mamma! När jag nästan hade gett upp och bestämt mig för att hon skulle bli tvungen att vara utan present så hittade jag en toppensöt kjol med rosor på! Hoppas hon gillar den! (och att hon inte läser min blogg.)

Nu ska jag dricka te! Mmmm.

Winter wonderland

Idag vaknade jag och gjorde upptäckten att det var winterwonderland utomhus! Min första reaktion var att jag blev glad och började göra upp planer i mitt huvud om snögubben som jag skulle bygga efter skolan. Sen satt jag och beundrande det vackra vita under tiden jag åt frukost. Snö är fruktansvärt vackert. När det är vitt. Och ligger stilla.
 Nu, först nu, är jag hemma. Och det är alldeles för mörkt för att bygga en snögubbe, plus att snön har förändrats. Antingen ligger den i mina converse (som håller tätt lika mycket som en sil) eller är den grå och slaskig.

GRATTIS!

ETT STORT BIGGA-BAOUTA GRATTIS till min kära vän Mikaela som idag klarade körkortet!!!!! Wiiiiiiiieee!
Bilgömme samt roadtrip på lovet kanske kanske kanske?


Påtal om körkort så har jag idag skrivit in mig på körskolan och på onsdag sker min alldeles första körlektion. Spännande!

Lekplatsen

Idag har jag utnyttjat Isac till min fotouppgift, vilket han gladeligen ställde upp på.
Han är en riktig linslus den där pojken, så det blev en del foton! :)





Efteråt gick vi hem och tittade på "Bondgården" och åt mariekex! Mums.

Vår, strålande vår

Åh, vilket underbart väder det har varit idag! Nästan så att man börjar känna ett litet hopp om vår, för idag har det varit riktigt vårväder med skinande sol och frisk vind!

Så när jag skulle cykla bort till gymmet och träna så tänkte jag att var en idiot som skulle låsa in mig på ett gym för att springa på en dum maskin, så jag cyklade hem igen och bytte om till löparskorna. Gav mig ut på den första löparrundan i år, tillsammans med min nya ipod Maja. Och det var så galet skönt!! Helt enkelt underbart att springa när man kände solen som sken! Hoppas att detta vädret håller i sig, framförallt nästa vecka när det är lov!

Jag blev till och med så påverkad av vårvärdet att jag bad mamma tvätta mina vita tygskor. Innerst inne finns det ett hopp om att kunna använda dem snart..


IKEA

Jag höll mitt schema och studerade flitigt hela dagen igår. Riktigt skönt att känna att jag fick lite gjort.
Kvällen spenderades med min FP (fantastiska pojkvän.)

Idag har jag varit på IKEA med mina föräldrar. Äntligen. Jag har tjatat i 2 månader på att vi skulle åka dit och nu hade de förmodligen sår i öronen. Det resulterade åtminstone i en hel del bra saker som förmodligen ska ge ett lyft till mitt rum. Det får bli ett litet projekt under lovet!
Fick även 4 nya tesilar inhandlat (galet att 1 tesil kostar 5 kr på IKEA när den kostar 30 kr på ICA).

Nu är jag hemma och är urladdade av alla shopping. Ska äta lite god mat för att få upp energin! För sen blir det tjejkväll med BASEN. Vi ska kolla på Melodifestivalen, även om jag hatar det och tycker att det är Sveriges pinsammaste program.
 Men, vad gör man inte för basen?

Blablabla

Jösses, vilket ordbajseri min blogg är. Jag bara malar på om en massa helt oväsentliga saker.

Vem vänder vindarna?

Häromdagen på svenskalektionen gick vi igenom texten i låten "vem tänder stjärnorna" av Eva Dahlgren.
Nu har jag blivit lite fäst vid denna låt. Den är fin på något vis.
Framförallt meningen "tre korta andetag, hela livet vände" gillar jag. Jag är lite konstig så och kan hänga upp mig på specifika ord eller meningar i låtar. Men det tilltalar mig på något underligt sätt.
Detta har resulterat i att jag haft den på repeat cirkus 15 gånger. Dags att stänga ner, och kanske gå och sola? det känns välbehövligt, varmt och skönt!

Fredagsschema

Nu har jag precis suttit och skrivit ett schema inför morgondagen, jag planera att vara ambitös. Lyssna bara här: 

08.10 - Morgonpromenad med mamma för att piggna till. Hon påstår även att jag pluggar bättre ifall jag fått frisk luft.
08.50 - Frukost, havregrynsgröt och te.
09.10 - Lära mig mina engelska glosor och läsa en text av James Joyes som vi har i läxa till nästa vecka. Även börja plugga på engelska provet. (Har jag nämnt att engelska C är en någorlunda krävande kurs?)
10.30 - Träna en runda på gymmet för att klarna upp hjärnan lite!
12.00 - Efter en skön dusch så är det dags att ta itu med svenskaläxan. Lära mig allt som går att veta om stilfigurer. Även klämma in lite tid till att meditera om jag hinner (har nämligen det i religionsläxa).
14.00 - MAT! Kommer förmodligen vara döhungrig. Då ska jag belöna mig själv med en smarrig omelett!
15.00 - Om det finns någon ork kvar så ska jag skriva en engelska uppsats inför chambridge (ungefär som högskoleprovet på eng).
16.00 - Snabb repetation av dagens arbete.

Om jag följer detta schemat så ska jag ge mig själv en rejäl klapp på axeln. Samt kräva en extra belöningspuss av Vilhelm som kommer hit sen! :)

Matrecension

Idag övertalade jag Josefin till att gå ut och äta. Inte för det var så svårt, eftersom hon numera är rädd för skolmatsalen efter alla omskrivningar i media. Ko-san fick det bli eftersom jag de senaste dagarna har känt enorma cravings efter just - nudlar! Det var dock inte bara jag och Josefin, utan även besvikelse satt med vid matbordet.
Woken var inte lika god som den varit i mina tankar, snarare småäcklig då det fanns något så kallat löv i som rent ut sagt smakade avskyvärt. Även om detta löv bara dök upp cirka 4 gånger så var det ändå den enda smaken jag kom ihåg efter att jag ätit upp. Inredningen och mysighetsfaktorn var dock hög, kanske ska ge stället en andra chans i framtiden? De hade ju trots allt pornografi på toaletterna.

Därefter fick det bli ett besök till biblioteket. Där upptäckte vi att de hade en fikaservering som vi använde för att förtränga löv-smaken. En kanongod kladdkaka med kallt te och plastdukar.

Så för dagen får det bli följande resultat:

Ko-san:
+ för mysig stämning och som sagt porr på toaletten.
- för inte så god mat (vilket egentligen är huvudsaken till att man går dit).
= Det får därför sluta på 2,5 riskorn av 5 möjliga.

Bibliotek-café:
+ för god och billig kladdkaka.
- för kallt te och omysig stämning som fick en att vilja gå därifrån efter 5 minuter (kanske pga att de är rädda att bli nästa HoB och råka ut för ungdomar-som-beställer-en cola-och-sitter-i-5-timmar-fenomenet?).
= Resultatet får bli 2 läslöss av 5 möjliga.

Män som hatar kvinnor

Boken "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson har blivit mycket omtalad, dels för att han dog innan den hann släppas men kanske dels även för att den är strålande. Svaret vet jag inte, då jag inte har läst den.
Men filmatiseringen av boken har premäir på bio den 27 februari och jag funderar på att gå och se den. Det måste ju finnas anledningar till att den är omtalad och värd att göra en film utav, plus att mina mamma säger att den är bra.
Ska nog dock läsa boken först, det är alltid lika kul att se filmen av en bok man läst när man kan sitta där och leka besserwiesser och påpeka allt som de missat att ta med!

Så den har jag precis varit och lånat. Får bli att läsa den i helgen kanske?

Herr Blund kallar

En krävande dag. Grafisk kommunikation C, Svenska B, Svenska C och sen Engelska C också på det. Skola från 08.30-17.30 med högst en halvtimmes rast och det var lunchen. Därefter hem och powernapa 15 minuter på soffan innan det var dags för gympa. Om jag är trött, skojar du eller? Jag skulle kunna slockna här och nu. Så det ska jag tillåta mig själv att göra. Sov gott!

Jumping in my bed

Jag har blivit lite småförälskad i en ny låt. Nämligen Trouble sleeping - The Perishers. Den är så bra, och texten är så söt.

"I've trobule sleeping 'cause you're jumping in my bed"

 

Blindheten

Förresten, jag har nämnt tidigare att jag läser boken vid namn Blindheten i skolan. Och visst, den har varit fruktansvärd även innan (handlar nämligen om att en epidemi av blindheten bryter ut och regeringen fattar då beslutet att sätta alla blinda i karantän där det i stort sett är tänkt att de ska ha ihjäl varandra så att sjukdomen på så vis "dör ut"). Men idag när jag läste, har kommit precis till mitten så blev den så vidrig så jag kunde knappt läsa mer. Det var så fruktansvärt äckligt och motbjudande att jag fick en konstig känsla i magen en lång stund efteråt.
Dock är det antagligen en stor del till att José vann nobelpriset, för han har verkligen lyckats skildra människan ur dess absolut värsta vinkel.

Afrodans

Är hemma från afrodansen och har precis satt i mig två morotsmackor (ni måste prova morotsbröd, underbart gott!!). Jag verkligen älskade afrondansen, kalaskul! Jag har testat det tidigare på F&S men här (nautilus) var det nästintill ÄNNU roligare! Riktigt riktigt roligt, så det kan jag rekomendera!
Efteråt när jag traskade till bussen så slog det mig hur otroligt mycket jag älskar träning. Det är så himla kul och det finns ju så mycket att välja på! Förstår inte människor som lever utan träning, jag känner nästintill aldrig det som ett tråkigt "tvång" utan istället som något roligt som jag blir glad och känner att jag mår bra av!
Jag tror problemet med träning för många är att de inte hittat det som passar just dem. Jag menar, skulle jag tvingats träna fotboll 5 dagar i veckan för att hålla hälsan och figuren så hade jag hatat varenda dag och förmodligen hittat på anledningar åt mig själv för att slippa. Men hittar man något som man tycker är riktigt roligt så går det mycket lättare! Variation är givetvis också en viktig faktor. Jag hade aldrig orkat träna exakt samma gympa pass vareviga dag, det hade blivit dötjatigt.

Åja, jag kan som sagt rekommendera afrodans!


It feels like forever

Jag trodde att det gick mot varmare tider, vita-tygskors-tider och solglasögons-tider. Men tji fick jag, för det gjorde det tydligen inte! För nu är vi här igen, snö ute och minusgrader i skolan. När jag kom hem idag så var jag genomfrusen, och trött. Man blir så trött när kroppen jobbar på fullt för att hålla varmen uppe (att jag sen är en väldigt frusen person och överkänslig mot kyla gör väl sin del också!) Men igår kväll när jag kom hem så hade mamma bakat de godaste kakorna jag någonsin ätit, kanelbullar samt släta bullar. Åh, så goda. Så några sådana och två stora koppar varmt te har förbrukats under tiden jag myst framför O.C i någon timme. Men nu ska jag ruska upp mig och städa mitt rum.

Ikväll blir det Afrodans på Nautilus i stan med Anna. Det ska bli spännande!!

That's why I love you

Tänkte köra en uppdatering av min helg. Följande har hänt:

Fredagen bjöd på en mysig hemmakväll då jag bland annat bakade kanelbullar, pratade i telefon och fick lite läxa undanröjt. På natten dök det upp en lång och lite småberusad man i mitt hus, han är den sötaste jag vet. 
Lördagen gick åt till att bara älska honom. Det kräver en del tid, och det är värt det. 

På kvällen blev det tjejfest hos Hannah, som fyllde år för någon vecka sen! Trevligt :) Även BASEN kom på besök en runda. Vilket alltid är fantastiskt roligt. 
På natten när basen var ute på biltur så började det snöa väldans mycket och det visade sig idag. Dock är Kristianstad dåligt (jämfört med tollarp som har massor av snö) så det gick inte att bygga någon snögubbe, fick istället bli en ytterst vacker snölykta! 

RSS 2.0