With the shape of an 'L' in her forhead

Igår var det juldagen, förfest hos Elin. Mycket nöje! :)
Idag är det annandag jul, och det blir spelkväll hos Mik!

Men just nu ligger jag i min säng, invirad i min nya klarrosa morgonrock (som jag fick i julklapp så klart!) och bara njuter av all ledig tid. Kanske ska ta mig en runda ner på gymmet? Det hade varit skönt!

Endast tomten är vaken

"Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön ligger vit på fur och gran,
snön ligger vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta."


Tyckte att det passade med en stämningsfull juldikt skriven av vår kära vän Viktor Rydberg.
Även fast våra tak inte är lika vita.

Julafton nummer 3

Jaha, då har jag ätit den sista chokladbiten i min kalender och sett det sista avsnittet av julkalendern på TV, då är det verkligen julafton! Nu ska jag äta griljerad skinka och macka med familjen, MUMS!
Sen ska jag och mamma gå ut och gå vår långpromenad, som vi har som en liten julaftons tradition. Den är 1 mil lång och det är så himla härligt att komma ut en liten stund från julstöket! :)
Där efter är dagen fylld av Kalle Anka (som vi alla sett 1000 gånger och kan uttantill, men ändå är bänkade framför varje år för att vi helt enkelt inte kan låta bli!), mat, julklappar, mat, spel, mat!

Have yourself a merry little Christmas

Ännu ett av årets julfirande avklarat, och ännu en gång är jag supernöjd med mina julklappar! :)
Nu har jag precis tittat på de två senaste avsnitten av julkalendern, och det var så spännande så att jag både bet på naglarna och pratade med mig själv! Nu ska jag krypa til kos och sova, så att det snabbt blir morgon så jag kan stiga upp vid klockan 7 och se det allra sista avsnittet (det är dock med sorg i mitt hjärta som jag säger förväl till min morgontradition)!

Imorgon är det trots allt dagen med stort D, dagen som vi alla väntat på... nämligen JULAFTON! :)
God jul, PUSSISLUSS!

Julafton nummer 2

När jag kom hem från Nathalie imorse så var det dags att klä granen, bättre sent än aldrig? jag fick även en liten minigran att ha inne på mitt rum, den fick minsann bli lila-guldig!

Därefter var det bara att svida om och åka in till stan och fika hos mormor & morfar, mysigt! :)
Därefter hann jag bara hem och packa ihop julklapparna innan pappa plockade upp mig och jag fick köra hela vägen till Olseröd. Där har vi nämligen vår stuga där vi ska fira jul ikvälll, med pappa and the gang! Så nu är det nog hög tid att jag byter om till min röda julklänning! :)




Last Christmas I gave you my heart

Gårdagen var mycket lyckad! Började med att vi lagade kycklingfilé, potatis, bearniesås och en finfin sallad, MUMS! Därefter började vi, spända till tusen, vår julklappsöppning! 1,5 timme senare var rummet fullt av julpapper och vi satt alla där och log över våra fina klappar, som sannerligen speglade våra personligheter. Nathalie fick nämligen stilrena praktiska saker samt skönhetsartiklar, Mik fick en hel festutstyrsel, te-freaket Tess fick framförallt massa te och tetillbehör medan jag fick en massa söta och ganska onödiga prylar (men det är ju exakt sån jag är, söt men jävligt onödig!).

Mina paket bestod av bland annat ett blommigt nattlinne, en urläcker blommig termos, hjärtformad kakform (snacka om att jag ska laga kladdkaka i helgen!), rosa trosor, DUNDERSÖTA disneyplåster, en drinkblandarbok och till sist men inte minst tidernas sötaste tändsticksask (som förövrigt är ett väldigt svårt ord att utala). :)




Jul nummer 1

Tiden rullar på snabbt och en hel helg har redan gått. Lördagen gick åt diverse småsaker som övningskörning, julpynt och träning. På kvällen kom Vilhelm, som jag saknat när han var ute i den stora vida världen. Så lördagkväll och söndag gick åt till att göra absolut ingenting, men att göra ingenting med världens bästa person är inte helt fel det heller! :)

Idag är det BASJUL, vilket innebär att jag ska träffa Nathalie, Therese och Mikaela och ha en låtsas julafton. Vi ska laga middag, dela ut alla våra julklappar (jag ska ge bort inte mindre än 9 julklappar! Några har tydligen varit riktigt snälla i år!) och så ska vi ha dunderroligt som bara vi kan!

Nu får jag skynda mig, måste plocka ihop alla klapparna och göra mig själv julfin!

I'll have a blue Christmas without you

Efter många om och men så blev det inget julbak hemma hos Nathalie. Det blev istället att vi fikade på mackor och pratade om barnförbjudna saker i Nathalies kök fram tills det var dags för oss andra tre att ta bussen in till den stora staden igen! Väl inne i stan så kom vi i perfekt tid till Kosmorama och hann köpa både pommes, popcorn och läsk samt bestämma vilken film vi skulle se (hade nämligen dividerat om ifall vi skulle se Twilight eller Yesman i ett x antal dagar) och det fick bli Twilight! Jag är lite förvånad över att så många människor är helt kära i den filmen, jag kan dock förstå att 13-åriga flickor gillar den! Men eftersom det var alldeles för mycket överdrivet kärleksdravel samt huvudpersonen inte ens spelar i närheten av riktiga snyggingars liga (exempelvis Mr Brody!) så blev jag ganska uttråkad och längtade mest tills den var slut och vi kunde gå till HoB och äta (bör tilläggas att det nog mer berodde på att jag var vrålhungrig). Men den var ändå lite smårolig, så den får ett betyg på 2,5 jultomtar utav 5 möjliga! :)

Därefter blev det som sagt mat på House of Bagels och därefter gick vi gem tll Tess och skrev julrim till vår klappar! Vi kanske ska satsa på en karriär som tomtenissar för våra rim var verkligen något i världsklass!


I'm still a rockstar


Sitter här och njuter av mitt köp jag precis gjorde, nämligen en ny Adidas axelväska, var i stort behov av en sådan och denna var lagom supersnygg! :) Den ska minsann bli min julklapp till mig själv! 

Nu ska jag bege mig in till staden för att gå på C4:as skolavslutnings-konsert. Tror minsann inte att någon skola har en sådan rockig skolavslutning som C4! Det känns dock en aning konstigt att detta är den sista julavslutningen jag någonsin kommer gå på (fram tills jag ska gå på mina barns åtminstone, men det hoppas vi dröjer!).

Tess och Mik ska dansa så det ska bli extra kul att titta på. Och därefter så ska hela basen hem till Nathalie och julbaka! :) 

All I want for Christmas...

Jag tror inte det finns något som gjort mig så glad, som att hitta ett paket med mitt namn på, som innehåller något av följande: 

     

Får hålla tummarna för att jag varit snällare än vad jag tror under året som gått. 
För jag är helt förälskad i denna klockan och en ny ipod har jag drömt om ett bra tag! 

I wrapt it up and send it

Åh, vad det var skönt att simma igår! Varje gång jag är där så lovar jag mig själv att jag ska göra det oftare, kanske ska bli ett nyårslöfte?

Sitter i skolan och har precis blivit klar med mitt projekt, så nu kan jag ge mig själv en klapp på axeln och luta mig tillbaka och njuta av min julledighet! Detta har jag firat med att se dagens avsnitt av julkalendern som var ruskigt spännande!! Nu började det verkligen hända grejer! Jag längtar redan till imorgon då jag får se fortsättningen!

Nu ska jag gå och luncha med mamma på HoB, även hon har fastnat för deras mat (och kan man klandra henne?).

Don't say they should grow up and out of it

Vet inte vad det var för fel på mig igår, men jag var så onaturligt trött! Halv 10 gav jag upp mina försök att hålla ögonen öppna och gick till sängs, HALV ELVA vaknade jag idag! Det är TRETTON timmars sömn, kan inte ens minnas när jag sov så länge sist! I vanliga fall är jag en sådan där anti-sömn-människa som tycker sömn är överskattat och något man bara gör för att man absolut måste, sisådär 6 timmars sömn är lagom för mig! Jag är i chock!

Nu ska jag åka in till badhuset med mamma och simma lite! Det ska bli härligt!  :)

Tipp tapp, tipp tapp


Risgrynsgröt, mumsfilibabba! Jag passar på att äta det så ofta jag får en chans nu när det är tomtegröttider, det är ju förbjudet att äta det resten av året (även om det händer att jag bryter den lagen då och då).






Nu ska jag koka mig en kopp te och sen slå mig ner i min favorit förtölj och påbörja boken "Människohamn" som är John Ajvide Lindqvist senaste bok. Den verkar ruggigt bra!!

The trouble with love is



Ikväll har jag badat med Isac. Eller rättare sagt, han badade och jag satt bredvid och såg dum ut. Till sist var jag utan kläder eftersom den lilla busungen skvätte ner allt jag hade på mig!
Efter en halvtimmes badande ställde han sig rakt upp i badkaret och sa "färdig!", sen lade han upp båten på kanten och sa "också färdig!". Gullunge! :)

Christmas is all around

Det är väl ingen nyhet för någon att vi hade jordskalv imorse. Förmodligen det konstigaste uppvaknandet jag varit med om i hela mitt liv, att hela sängen och allting i rummet skakar och det låter ungefär som något exploderat. Min första tanke var direkt jordbävningen medan min mammas första tanke hade varit att en lastbil kört rakt in i huset.
Efter denna omskakande (lägg märke till ordvitsen!) händelse så kunde jag knappast gå och sova igen, istället följde jag med mamma ut på promenad innan jag bänkade mig i soffan i väntan på julkalendern!

Nu ska jag ta bussen in till stan och gå i skolan lite granna, ha en bra dag! :)

Santa Claus is coming to town




Julklappsinslagningen är klar, färdig, done! Nu är det bara en gran som de kan ligga under som fattas!

I just want you for my own

Dålig uppdatering under helgens gång, men jag har gjort roligare saker än suttit vid datorn helt enkelt. Fredagen bjöd på en mindre lyckad utgång, borde följt mina instinkter och satsat på en hemmakväll? Resten av helgen har varit mer lyckad då den tiden har spenderats hemma hos mitt livs stora kärlek! :)

Idag har Tessie varit här och julfikat lite, men nu är hon hemsprungen så jag funderar på om jag ska ta denna kvällen till att slå in julklappar? Så får det nog minsann bli :)
Det är alltid lika mysigt att sätta på julmusik och slå in alla klapparna i olika fina papper! I år är jag verkligen nöjd med mina julklappar, och jag har även varit mer generös än vanligt så alla ska få minst 2 julklappar från mig! Summan av kardemumman,  jag har massor av julklappar att slå in och borde nog börja nu på momangen om jag ska bli klar! 

Tänd ett ljus för allt du tror på

Hemma från en femtimmars shoppingtur med mamma, och även om det betyder att jag just nu är galet trött så betyder det även att ALLA mina julklappar är färdiga!! :) Kan inte riktigt förstå att jag redan, den 12 december, har lyckats handla alla mina julklappar! Jag hade dock tänkt köpa en ny ipod till mig själv i julklapp, men eftersom jag istället valt att lägga så mycket pengar på mina nära och kära (samt köpt ett par dyra skor för några veckor sen) så får jag tänka om i något billigare banor, så det får bli något i stil med ett par strumpor! 

Just nu är jag så trött att jag inte förstår hur jag ska orka gå ut ikväll. Det känns förtillfället mer lockande att va hemma och vila hela kvällen! Men jag kommer förmodligen känna helt annorlunda om några timmar, får ta mig en lussebulle och sen en dusch så gör det säkert susen på mitt humör! 

Förresten, blä på detta snusk-äckel-slask väder! Det är inte roligt att vara ute och gå i det, mina tår fryser. 

En dag som denna kan det behövas en sommar-njutar bild för att hålla hoppet uppe! 



Stiger med tända ljus

Eftersom min bror skulle stiga upp i ottan så fick ju även jag göra detsamma, och då var det tänkt att jag skulle åka till skolan och göra absolut ingenting. Men istället kom Nathalie med den strålande idén att jag skulle titta på Österängs luciatåg, som hon även skulle delta i. Så fick det bli, och det var helt lysande (hihi)! Mycket trevligt, luciatåg är verkligen mysigt! Att SMNV även framförde en liten dans (mindre bra men ack så rolig) gjorde ju saken ännu bättre!
Men nu har jag tagit mig in till skolan och ska ha ett litet möte, därefter blir det julklappsjakt med mamma! :)

Ikväll är det ju lussevaka, i år har det fallit så att denna dagen infaller på en fredag. Tar i och för sig bort lite av charmen att komma extra trött till skolan dagen efter, men jag har egentligen aldrig gillat att vara galet trött i skolan samt tjata för allt man är värd för att hitta någon som kan hämta en mitt i natten på en vardag. (Förra året så mutade vi Nathalies farmor med lussebullar för att hon skulle stiga upp och hämta oss!).
Så jag tycker det är ganska skönt att det är en fredag trots allt, och på schemat står det Grand och Class!

I'm too lost in everything about you

Ojoj, idag har jag varit flitig och gjort saker som vuxna gör!

1. Städat hela huset, påminn mig att aldrig köpa ett stort hus innan jag har råd med hemhjälp!! Alltid när jag städar så brukar jag bli så väldigt varm och svettig så idag bestämde jag mig för att lösa detta problemet genom att bara ha på mig underkläder och förkläde (bör tilläggas att jag var ensam hemma) och det var helt klart mycket bättre! Så ett tips till alla är att städa halvnakna (det hade förmodligen även fått omvärlden att uppskatta städerskor mer!)

2. Gått upp till skogen och kört en löprunda, vilket var riktigt härligt! Jag brukar ge upp löpandet på vintern då jag inte gillar kombinationen att vara svettig men samtidigt kall. Men idag var det underbart, och då ska jag inte ens tala om hur skönt det var med en varm dusch efteråt! 

3. Lagat (räknas det som att laga om man klipper upp en förpackning?) lunch, risgrynsgröt med saftsås, mumsfilibaba! det är egentligen skamligt att man bara äter det vid jul så gott som det är! 

4. Och nu ska jag cykla iväg för avslutning med barngruppen. Vi ska leka lekar och fika på mina lussebullar som jag bakade igår samt julmust!

Ikväll ska jag sen hem till min bror och hälsa på honom, trevligt eftersom det är så sällan man ser av honom! :)

This year I'll give it to someone special

Igår ägnade jag hela dagen till att julbaka, hann med att göra två satser lussebullar och ett mycket vackert pepparkakshus! 
På kvällen kom Elin över på en liten julefika och massa snicksnack! :)






 

So this is christmas, and what have you done?


Just how much I have missed you

Idag har jag varit i skolan och jobbat på, flitig som en myra! Även hunnit med att handla en julklapp, gå till biblioteket och låna böcker (fick med mig inte mindre än FEM stycken hem så jag är uppladdad inför ett helt jullov), gå en runda på stan med Nathalie och till sist ta en spruta mot fästingar. 

Just nu sitter jag och laddar upp batterierna på i stort sett hela mitt liv. Laddar nämligen mobilen, kameran, ipoden och datan, samt laddar mina egna energibatteri inför gympan ikväll! Under tiden tänkte jag visa er vad som gömde sig i min adventskalender idag! 



Det sjuka är att jag under min shoppingrunda idag spanade på just den här tesilen (för det är vad det är för er som inte såg det) och funderade på att köpa den! Tänk att min mamma känner mig så väl att hon visste att jag skulle gilla den!
Fast, kanske inte så svårt, jag brukar gilla praktiska saker som ser extra gulliga ut (den är nämligen formad som ett hjärta för er som inte såg det heller). 
Så nu kommer det bli ÄNNU roligare att dricka te, nu när jag har en sådan här störtsöt tesil! 

Julen är här

Igår kväll när jag duschade så upptäckte jag en underlig sak, nämligen att jag förlorat känseln i hela framsidan av vaden (smalbenet?). Väldigt läskigt, ungefär som när benet somnat fast utan den stickande känslan. Hoppas den kommer tillbaka snart för den är djupt saknad! 

Ikväll när pappa har slutat jobba så ska han och jag köra till Nova lund på julklappsjakt! Det ska bli oerhört kul, jag älskar nova lund! Att de har underbart god mat på det stället är också en stor fördel! :) 

If you are black or white

Tänkte dela med mig av lite bilder från i fredags, som jag snodde från Mikaelas bilddagbok.
Det kommer förmodligen, inom sinom tid, dyka upp flera på min egen bilddagbok!


Dock ser mina svarta prickar sjukt dassiga ut på dessa bilder. Det är nämlgen precis innan jag och Tess fyllde på fläckarna med vår medtagen målafärg. Med alkohol i kroppen och pensel i handen så kan det hända att man överdriver lite vilket ledde till att fläckarna senare var mycket större, mycket svartare.. men dock lite mindre runda.



Här kommer även en bild på min första utkläddnad för kvällen, nämligen döden i sjunde inseglet. 
Galet läcker, eller vad tycker ni? 
Dock så ångrade jag mig sen och dressade om till en dalmatiner i klänning, eftersom jag nämnt tidigare i stort sett ingen var utklädd till någonting alls så kände att jag inte ville sticka ut alltför mycket. Plus att det är ganska arbetssamt att vara döden må ni tro! Fulltidsjobb att hålla allt det vita babytalket i ansiktet på plats! 









All I want for christmas

Efter en kvarts skrubbande så lyckades jag till slut få bort alla mina svarta prickar, trodde jag! Upptäckte dock en senare på kvällen som jag hade missat. 
Annars så gjorde jag en massa kul grejer igår, först och främst så var jag hemma hos Ville och tittade på julkalendern! Eftersom han inte är lika flitig som jag och tittar varje morgon på TV så fick vi se om alla avsnitten, inte mig emot då jag är ett big fan av julkalendern! I år är julkalendern suverän, om ni inte har tittat på den så har ni verkligen gått miste om något! 
Därefter var vi och åt på Rosegarden med familjen Pihl, och jag kan faktiskt hålla med min pappa om att maten där är väldigt god (jag har nämligen aldrig varit där förut medan min far brukar skryta om stället). Efter att jag, som jag alltid gör när det är buffé, ätit mig proppmätt så gick vi hem och bakade LUSSEKATTER! :D Och till skillnad från mitt förra lussebak som jag hade med basen, så blev dessa bullarna helt kanon! Jag kan nästan till och med påstå att jag ALDRIG bakat så perfekta lussebullar (och jag är ändå en mäster bakare), men det är i och för sig inte så förvånande eftersom det mesta Vilhelm och jag gör tillsammans brukar bli helt perfekt! Vi är ju trots allt det bästa teamet man kan hitta! :)

Idag däremot har jag fått stressa från morgon till kväll och jag är trött  som in i bomben! Har haft genrep, förberedelser in för uppvisningen och till sist den faktiska uppvisningen! Allting gick kanon, även om jag fick stressa med mina ombyten då jag var med inne på golvet nästa hela tiden. Pricken över i:et på uppvisningen var helt klart när jag improviserade i slutet av en dans och satte mig på rumpan! 
Men det är sånt som händer och ett gott skratt förlänger ju livet sägs det, så jag kommer förmodligen leva tills jag är minst 100! Nu luktar det mat, dags att fylla på magen! 

If I gave you my heart

Gårkvällen blev precis som jag förutspådde, nämligen över mina (låga) förväntningar! 
Jag hade en askalas kul kväll, dock lite besviken på folks fantasi och engagemang till att spöka ut sig då cirka 90% av 3:3 gästerna hade satt på sig det första svarta eller vita de hittade i garderoben och sen nöjt sig med det.
Men eftersom gårkvällen var min debut på KAOS så kan jag säga att stället var bra, ungefär som en mörk liten grotta man kröp in i. 

Jag hörde nyligen ett litet rykte om att Isac skulle komma på besök idag, och sen även min bror. 
Kanske på tiden att jag går och tar en dusch då, och försöker skrubba bort alla svarta prickar från min kropp. Wish me good luck! 

I want it too much

Ikväll står det 3:3 på schemat och jag kan säga att mina förväntningar är ungefär en centimeter höga. MEN, så brukar det också vara då det blir som bäst! Höga förväntningar leder i längden bara till besvikelse har jag märkt genom åren. 
Men vi får se hur det blir, det blir säkert askalas kul! Nu ska jag äta mig en knäckemacka och lite te innan jag tar bussen in till stan för ett baskalas hos Tess innan vi beger er oss mot vä på förfest, och sen till vårt sista stopp för kvällen - KAOS. Ganska kul namn, Kaos. Jag gillar det ordet. 

En fråga: Varför vill inte blogg.se ladda upp mina bilder? 

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Efter träningen igår så dök två små flickor upp hemma hos mig, nämligen Mik & Tess, och då fick vi ha lite kvällsfik bestående av mackor och te. Sen var tanken att vi skulle kollat på världens bästa julfilm, Love Actually. Men riktigt så blev det inte, utan vi "fastnade" (ett vanligt fenomen inom basen) istället i mitt kök i 3 timmar! :)

Idag var det dags för årets första Lusse-bak, som visade sig bli årtiondets mest MISSLYCKADE! Men även något av de roligare baken jag varit med om! Men ett litet kom ihåg är att aldrig hälla i mjölet innan saffran, det är åtminstone något som jag aldrig kommer göra om!



Förresten så snöar det ute vilket är helt underbart!  :)


Last christmas I gave you my heart

Idag blir det ännu en fartfylld dag. På schemat står följande:

- Möte med min lärare Helené angående projekt.
- Jobba på som en flitig myra
- Mormor bjuder på lunch, hon är gullig nog och gör risgrynsgröt. MUMS, jag absolut älskar risgrynsgröt!
- Diverse småsaker så som lite arbete till, ärende på stan och lite Vilhelm.
- Träning
- Basen kommer på besök (eller åtminstone Tess & Mik, Nathalie går NV och har inget liv!). Vi ska dricka te och titta på min absoluta favoritfilm så här års - LOVE ACTUALLY!

Nu måste jag hoppa in i duschen, puss!



What I would be without you

Varför är inte alla måndagar så här bra? Fast precis som med allt annat, så hade man förmodligen inte uppskattat det lika mycket ifall alla måndagar vore toppen! 

Kvällen började med en Chicken Fenix på HoB med Mik, där vi dagen till ära även blev bjudna på en julmust! 
Efter att ha ätit oss mätta och belåtna så började vi traska mot söder där vi även plockade upp Tess, innan vi kom till vår slutdestination - Yllan! Spännande kväll där man förmodligen lärt sig ett och annat. Och även om jag en stund var rädd att folk skulle erbjuda mig pengar på bussen hem (jag såg nämligen ut som en prostituerad) så blev resultatet ändå ganska bra.

När vi var färdig sminkade och fullproppade med information så följde jag med Tess hem. Där fyllde vi våra magar med mackor, blåbärs-te och kanelbullar, vilket inte satt helt fel! 
Nu är jag nästintill precis hemkommen och ska sova en runda, den spännande fortsättningen på julkalendern kallar ju trots allt redan 07.15 imorgon! Sov gott mina vänner! 



Dreaming of a white christmas

Idag ställde jag klockan på 07.00 (observera att jag gjorde detta trots att jag är ledig idag) för att krypa upp i soffan invirad i mitt täcke och med min chokladkalender i högsta hugg. Allt detta, givetvis för att se första avsnittet av julkalendern!! 
Den verkar riktigt lovande och jag kan inte säga att det förvånar mig så väldigt eftersom det trots allt är ANDERS OCH MÅNS! :) Jag kände riktig julkänsla där jag satt och öppnade luckor och knaprade på min chokladbit, och jag ska minsann ställa klockan på väckning varenda morgon fram till julafton! 



Nu sitter jag invirad i min morgonrock och ska snart bege mig in till staden. Ikväll blir det mat på HoB med Mik och Tess, sen skönhetskväll på Yllan anordnat av Mary Kay. Ska minsann få oss en sminkningskurs, spännande! :) 

RSS 2.0